fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Jonge missionarissen brengen Chileense gevangenen het Evangelie

Catholic News Agency 8 februari 2020
image
De missiegroep Mercy Action. (Foto: Bisdom Talca)

Negen leden van jeugdmissiegroep Mercy Action hebben zich de afgelopen tijd gericht op missiewerk in een gevangenis in het bisdom Talca in Chili.

De groep werd geleid door diaken Guido Goossens, afkomstig uit Vlaanderen. Iedere dag begonnen de leden met gebed, waarna ze naar de gevangenis gingen vanuit de katholieke school waar ze verbleven. ’s Morgens richtten ze zich op catechese met een bepaald thema; in de middag organiseerden ze een activiteit die met de catechese samenhing.

Slechte patronen doorbreken

Nicolás Zúñiga Contreras, die voor het eerst meedeed met Mercy Action, vertelt over zijn ervaringen met het missiewerk in de gevangenis: “Het was een verlichtende ervaring die wel wat moed eiste.”

“Ik kwam met veel vooroordelen over het feit dat deze mensen in de gevangenis zaten om wat voor reden dan ook, maar we helpen hen hun slechte patronen te doorbreken en zich opnieuw thuis te voelen in een katholiek leven.”

Iets toevoegen

“Ik heb vaker missiewerk gedaan, maar dit werk was toch het mooiste”, vervolgt hij. “Ik voelde dat ik iets anders moest doen, en hier voelde ik dat ik iets toe kon voegen, als een stukje dat mist bij een puzzel.”

De missie van Mercy Action eindigde met een mis in de gevangenis, voorgegaan door de apostolische administrator van Chili, bisschop Galo Fernández.