fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Jongeren in bisdom Rotterdam actief voor een warme Kerst

Luuk van den Einden 16 december 2021
image
In Brielle hebben jongeren voor tachtig kinderen schoendozen gevuld met speelgoed en andere voorwerpen in het kader van DiaconAction. Foto: Bisdom Rotterdam

In het bisdom Rotterdam zetten honderden tieners en jongeren zich in voor mensen in hun omgeving via de diaconale actie DiaconAction. Verspreid over het bisdom zijn er talrijke initiatieven ontplooid.

Van kerstkaarten voor eenzame ouderen tot schoenendozen voor het goede doel: in de maanden november en december zijn ruim 450 tieners en jongeren in het kader van het jaarlijkse project DiaconAction aan de slag gegaan om iets te doen voor een ander. Aangezien een activiteit in een verzorgingstehuis of verpleeghuis vanwege de coronamaatregelen geen optie is, zijn de jongeren op andere manieren bezig geweest.

Blikkenactie

Verschillende tienergroepen en jongerengroepen en andere katholieke jongerenorganisaties namen deel aan DiaconAction. Zo zijn er kerstkaarten gemaakt voor kinderen in ziekenhuizen in Zuid-Holland, maar ook voor verzorgingstehuizen en kwetsbare ouderen. Daarnaast zijn er kerststukjes gemaakt voor eenzame mensen en kerstwensen rondgebracht.

https://www.kn.nl/abonnementen/

In Delft en Schipluiden hebben jongeren de handen uit de mouwen gestoken voor een extra inzameling voor de Voedselbank. In Schipluiden gingen jongeren in het kader van een ‘Blikkenactie’ langs de deuren om blikken en andere houdbare levensmiddelen te verzamelen voor de Voedselbank.

Moe maar voldaan

In Brielle gaven jongeren vorm aan DiaconAction door schoenendozen te vullen voor het goede doel. Het hele jaar door werden spullen verzameld, van gebreide mutsen en etuis tot speelgoed. “Er werd hard en serieus gewerkt om alle dozen zo goed en verzorgd mogelijk te maken”, laat de jongerengroep weten in het blad van de parochie van Brielle. “Moe maar voldaan keerden we naar huis, omdat we weten dat er ruim tachtig kinderen blij gemaakt zullen worden met een schoenendoos.”

Meedoen met DiaconAction kan nog steeds door contact op te nemen met de jongerenafdeling van het bisdom Rotterdam.

Bron: Bisdom Rotterdam