fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Paasdriedaagse Nijmegen gaat online door

Luuk van den Einden 6 april 2020
image
Een voorgaande editie van het Paastriduüm. (Foto: KSN)

Door het coronavirus zijn alle evenementen – ook katholieke – afgelast. De organisatie van het Paastriduüm in Nijmegen laat zich hierdoor niet uit het veld slaan: dat gaat online door.

“Het Paastriduüm, ook wel de Paasdriedaagse genoemd, loopt van Witte Donderdag tot en met Pasen”, vertelt Christine Witt van studentenvereniging Katholieke Studenten Nijmegen (KSN). Samen met de Gemeenschap Emmanuel organiseert KSN de Paasdriedaagse. “Rondom het Paastriduüm organiseren we ieder jaar een programma voor jonge mensen, zodat zij zich samen kunnen voorbereiden op het Paasfeest.”

Volledig online

Normaal gesproken komen de deelnemers samen in Nijmegen en overnachten ze daar ook, maar door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is dat dit jaar niet mogelijk. Daarom is het programma dit jaar volledig online.

“Het programma bestaat uit vaste onderdelen op gezette tijdstippen, waarbij we veelal verwijzen naar de online stream van de Maria Geboortekerk”, zegt Witt. “In het begin van de Goede Week zal op de website van KSN het programmaboekje verschijnen. Daarin staan gebeden, de lezingen van de dag, overwegingen en ideeën voor activiteiten die kunnen helpen om deze dagen te vullen.”

Het Paastriduüm werd voor het eerst georganiseerd in 1994 in de Maria Geboortekerk in Nijmegen. “Het doel is om samen met andere jonge mensen en studenten de liturgie te kunnen vieren en beleven en om je met leeftijdsgenoten goed voor te bereiden op Pasen”, aldus Witt.

Samen het geloof beleven

Het geloof samen met leeftijdsgenoten beleven is altijd een belangrijk aspect van het Paastriduüm geweest. “Ik ging toen ik vijftien was al naar de Paasdriedaagse voor tieners”, vertelt Witt. “Het is goed om te zien dat je niet de enige bent die gelooft en die dat belangrijk vindt. Het is belangrijk dat je samen met leeftijdsgenoten het geloof mag beleven.”

Om ook tijdens deze editie van de Paasdriedaagse zoveel mogelijk met andere leeftijdsgenoten te kunnen beleven, is er na afloop van verschillende programmaonderdelen de mogelijkheid om samen te komen op Discord en hier aan de hand van deelvragen in gesprek te gaan over de programmaonderdelen.

Kijk voor meer informatie op de website van KSN. Aanmelden is niet nodig.