<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Vragen beantwoorden tijdens Theologie van het Lichaam-retraite

Redactie KN Jong 3 maart 2019
image

In de Theologie van het Lichaam schreef paus Johannes Paulus II over het leven, over vrouw en man zijn en over liefde. Van 8 tot 10 maart organiseert Pure Womanhood een retraite met de Theologie van het Lichaam als thema. Organisator Chiara van Voorst vertelt wat deelnemers kunnen verwachten.

“Het is een weekend voor jonge vrouwen tussen de zestien en dertig jaar”, vertelt Chiara. “We gaan met elkaar bidden, samen zijn en tot rust komen. Er zijn lezingen van diverse gastsprekers en er is tijd voor aanbidding, maar ook voor gezelligheid. Ik heb zelf veel over de Theologie van het Lichaam gelezen, dat heeft veel vragen beantwoord. Vragen als: waarvoor zijn we geschapen?”

Tijdens de retraite zullen enkele gastsprekers optreden: zuster Nadiya van de Dienaressen van de Heer (ook wel bekend als de Blauwe Zusters), Dominicanes Mary Amata, pastoor Snijders en Chiara zelf.

Zevende retraite

Dit is niet de eerste retraite die Pure Womanhood organiseert. Chiara: “Ik verwacht een weekend vol verrassingen. Dit is inmiddels de zevende retraite die Pure Womanhood organiseert. Uit voorgaande edities weet ik dat er een gevarieerde groep vrouwen op afkomt. Tijdens zo’n retraite voer je vaak de mooiste gesprekken: iedereen is verschillend, heeft een eigen verhaal.”

“Deze retraite kan baat hebben voor iedere vrouw die christen is”, vervolgt ze. “Je komt er tot rust. Je kunt je er focussen op grote levensvragen zoals “waar draait het leven om?” Maar je kunt je ook richten op meer concrete vragen zoals “hoe moet ik leven?”.

Ook leer je tijdens zo’n retraite nieuwe mensen kennen. Je ontmoet vrouwen met een ander verhaal dan jij, maar waar je toch ook vaak veel gemeen mee blijkt te hebben.”

De retraite wordt van vrijdag 8 tot en met zondag 10 maart gehouden in Tegelen (Limburg). Voor meer informatie en het inschrijfformulier, zie de website van Pure Womanhood.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.