fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Wat waar en wat mooi is – nieuwe single Lars Gerfen

Luuk van den Einden 20 februari 2019
image
Singer-songwriter Lars Gerfen. (Foto: Ramon Mangold).

De katholieke singer-songwriter Lars Gerfen brengt vandaag zijn nieuwe single uit op Youtube. Wat waar en wat mooi is is een lied over de hunkering naar vrijheid. Het nummer is een vooraankondiging van zijn nieuwe album, dat deze zomer zal verschijnen.

Wat waar en wat mooi is is een aanmoediging om zelf op zoek te gaan naar wat waar en wat mooi is”, zegt Lars Gerfen. “Het is niet zo moeilijk om je te laten leven. We krijgen zo ontzettend veel informatie en beelden te verwerken. Voor je het weet, vergeet je tijd te nemen om zelf eens na te denken en bewust keuzes te maken. Uiteindelijk gaat dit lied over de hunkering naar vrijheid.”

De meeste nummers van Gerfen zijn expliciet gelovig, maar Wat waar en wat mooi is vormt daarop een uitzondering. “Dit is iets waar ik ook zelf mee bezig ben”, legt Gerfen uit. “Ik schrijf over thema’s waar ik zelf ook over nadenk; daar komt dan een lied uit voort. Ik schrijf en zing over de dingen die spelen in mijn eigen leven.”

Aankomend album

Wat waar en wat mooi is zal verschijnen op het album waar Gerfen momenteel mee bezig is. “Er zijn inmiddels wat singles klaar, sommige moeten nog geschreven worden”, vertelt hij. “Het aankomende album bevat een mix van nummers die expliciet en minder direct met het geloof te maken hebben. Het wordt een heel persoonlijk album, een weerspiegeling van waar ik in mijn leven mee bezig ben.”

Lars Gerfen (1984) is een katholieke singer-songwriter wiens nummers vaak over zijn eigen geloofsleven gaan. Het album waar hij nu aan werkt is zijn derde. Het album Laat nou gaan bracht hij uit in 2018; in 2015 debuteerde hij met het album In dat licht.

Vanaf vrijdag kan het nummer ook worden gestreamd en gedownload via alle online muziekplatforms. Hieronder is het nummer nu al te beluisteren.