fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Wegens succes verlengd: musical ‘Ruth’ gaat voor tweede tournee

Redactie KN Jong 27 januari 2022
image
Vanwege het succes van de premièretournee wordt de KISI-musical Ruth deze lente opnieuw opgevoerd. Foto: KISI Nederland

Na een succesvolle eerste run keert de Bijbels geïnspireerde familiemusical Ruth komend voorjaar terug op diverse podia in het land. Ongeveer honderd jongeren werken aan de productie mee.

De premièretournee van Ruth – De Familiemusical trok het afgelopen najaar maar liefst tweeduizend bezoekers naar drie verschillende voorstellingen. Daarom volgt in april een nieuwe tour voor de KISI-musical, die ditmaal Gouda, Oosterhout en Almelo zal aandoen.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Op de eerste tournee zijn veel positieve reacties gekomen, zo blijkt uit een persbericht. Bezoekers prijzen het enthousiasme en het plezier waarmee de jonge acteurs de musical opvoeren. “Een oud verhaal, maar zo vertolkt dat je je erin kunt herkennen. Prachtig weergegeven, mooi gespeeld, muziek die naklinkt. Echt ontroerend”, aldus een reactie in het persbericht.

Bijbelboek

De musical Ruth is gebaseerd op het gelijknamige Bijbelboek. In het verhaal is Ruth een jonge vrouw die, wanneer alles in haar leven verloren lijkt, voor een lastige keuze komt te staan. Ze besluit om met haar schoonmoeder Naomi mee te gaan naar het voor haar onbekende Bethlehem, want ze voelt een diep verlangen om de God en het volk van Naomi te leren kennen.

image
In de musical wordt gebruik gemaakt van bijzondere special effects. Foto: KISI Nederland

Daar, in een onbekend land, moet ze voor zichzelf en haar schoonmoeder een nieuw leven op zien te bouwen, wat lastig blijkt te zijn. Maar wanneer Ruth de sympathieke landeigenaar Boaz ontmoet, gloort er nieuwe hoop.

Spectaculair geheel

Ruth wordt op de planken gebracht door een jonge cast en crew die hoofdzakelijk bestaat uit kinderen, tieners en twintigers. De musical is een spektakelstuk, waarvoor maar liefst 75 spelers op het podium staan. Originele muziek, indrukwekkende technische ondersteuning en bijzondere kostuums zorgen voor een spectaculair geheel.

Ruth – De Familiemusical zal op zaterdag 23 april in De Goudse Schouwburg te zien zijn. Daarna volgt op zondag 24 april Theater de Bussel in Oosterhout en op dinsdag 26 april het Theaterhotel Almelo. Kijk voor meer informatie en kaarten op de website van de musical.