fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldjongerendagen

De WJD@Home: een ‘thuiswedstrijd’ als voorbereiding op Portugal

Luuk van den Einden 9 december 2022
image
Tijdens de WJD@Home komen katholieke jongeren samen op Ameland om samen te zijn met gelovige leeftijdsgenoten en voor verdieping en bezieling. Foto: Linda de Valk

Net als in voorgaande jaren zal Ameland in 2023 toneel zijn van de WJD@Home. Het inmiddels beproefde concept zal een vooruitblik bieden op de internationale Wereldjongerendagen later in het jaar.

In het weekend van 27 tot en met 29 januari zijn jongeren tussen de vijftien en dertig jaar weer welkom op het Waddeneiland voor de WJD@Home. Catechese door een aantal bisschoppen, eucharistievieringen, een avond van barmhartigheid en inhoudelijke en creatieve workshops staan op het programma.

Bisschop Ron van den Hout van het bisdom Groningen-Leeuwarden nodigt jongeren graag uit om naar Ameland te komen. “Laat een weekendje de vaste grond onder je voeten los en steek het wad over. Je leert er anderen kennen en doet nieuwe ervaringen op met het geloof”, zegt hij. “Het is goed om open naar je toekomst te kijken met Christus als leidsman.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Nieuwe vrienden en oude bekenden

De vorige editie vond plaats tussen 29 april en 1 mei; vanwege de coronamaatregelen werd de bijeenkomst voor een keer niet in de winter gehouden. Op die WJD@Home baden ruim honderd jongeren voor alle WJD-gangers van 2023, “om gesterkt te worden door hun ontmoeting met jongeren van over de hele wereld en de ontmoeting met paus Franciscus”.

Volgens de organisatie “maken deelnemers nieuwe vrienden en treffen ze oude bekenden: de perfecte opstap naar de Wereldjongerendagen 2023 in Portugal”. De organisatie hoopt dat opnieuw veel jongeren zich zullen aanmelden, want “de vorige keer was het enthousiasme groot, zowel onder de deelnemers als bij de organisatie en de aanwezige bisschoppen”.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de site van de Nederlandse WJD-organisatie.