fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldjongerendagen

Paus Franciscus: ‘Jongeren, haast je om Gods liefde te delen!’

KN Redactie 19 september 2022
image
Paus Franciscus bij de vorige WJD in Panama. Foto: CNS - Henry Romero, Reuters

Zoals Maria zich naar haar nicht Elisabeth haastte nadat ze hoorde dat ze Gods zoon zou baren, zo zijn jonge katholieken geroepen om Jezus in hun leven te brengen, schrijft paus Franciscus aan deelnemers van de aankomende WJD. In ons land start binnenkort de inschrijfperiode.

“Maria is een voorbeeld van een jongere die geen tijd verspilt aan het zoeken van aandacht of goedkeuring van anderen – wat vaak gebeurt wanneer we afhankelijk zijn van ‘likes’ op sociale media”, zegt de paus in zijn derde boodschap aan jongeren in het kader van de aankomende WJD.

https://www.kn.nl/abonnementen/

“Ze ging om de meest oprechte van alle banden te vinden. De band die voortkomt uit ontmoeting, delen, liefde en dienstbaarheid”, zegt de paus.

Haast

Door de coronapandemie werd de bijeenkomst in Lissabon uitgesteld naar 2023. Paus Franciscus schrijft dat hij hoopt dat vele jonge katholieken bijeen zullen komen in de Portugese hoofdstad. Ook hoopt hij dat de Wereldjongerendagen een nieuw begin zullen zijn voor jongeren.

Paus Franciscus zei ook duidelijk dat hij ‘haast’ niet bedoelde als in snel, wat het geloof oppervlakkig en ondoordacht kan maken, maar eerder dat haast een enthousiaste reactie op Gods liefde is,  en de nood om die liefde met de wereld te delen.

Het beste plan

“Hoewel het nieuws van de engel Maria’s levensplannen voor eeuwig veranderende, bleef Maria niet vast staan”, schrijft de paus. “Ze stond op en ging op weg want ze wist zeker dat Gods plan het beste plan voor haar leven was.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

“Maria werd een tempel van God, een beeld van de pelgrimerende Kerk, een Kerk die erop uitgaat om te dienen en het goede nieuws aan iedereen brengen”, besluit de paus zijn boodschap.

Binnenkort gaat de aanmeldingsperiode voor de WJD van start in de Nederlandse bisdommen. Houd daarvoor de websites en sociale mediakanalen van de bisdommen in de gaten.