<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldjongerendagen

Paus Franciscus meldt zich per tablet aan voor de WJD: ‘En jij?’

Art de Ruiter 24 oktober 2022
image
Paus Franciscus meldde zich afgelopen zondag via een tablet aan als WJD-ganger. Daarmee trapte hij de inschrijfperiode voor de Wereldjongerendagen in Portugal in 2023 af. Foto: CNS - Vatican Media

De inschrijvingen voor de Wereldjongerendagen startten zondag. Paus Franciscus schreef zich na het angelusgebed officieel in als eerste pelgrim. Dat deed hij via een tablet. De WJD starten in augustus 2023 in Lissabon.

De paus had twee Portugese jongeren uitgenodigd om bij zijn inschrijving te zijn. De paus zei volgens Catholic News Agency tegen de jongeren: “Zo, ik heb me aangemeld. En jij? Heb jij je aangemeld? Doe het… En jij, heb jij je ingeschreven? Doe het…”

https://www.kn.nl/abonnementen/

De vijfdaagse bijeenkomst is de grootste jongerenbijeenkomst op aarde, en is een van de belangrijkste evenementen voor katholieke jongeren.

Bisschop Hans van den Hende nodigde eerder via een videoboodschap jongeren uit zijn bisdom uit om met hem mee te gaan naar Lissabon. De bisschop zei: “De uitwisseling met andere culturen kan je nog meer overtuigen van de rijkdom die de Heer ons geeft.”

Jezus’ liefde delen met de wereld

Het thema van de WJD is ‘Maria stond op en ging met spoed’ (Lc 1, 39). Zoals zij zich naar haar nicht Elisabet haastte, zo moeten jonge katholieken zich haasten om de liefde van Jezus te delen met de wereld, zei de paus zondag.

“Beste jongeren, ik nodig jullie uit om je in te schrijven voor deze bijeenkomst waarin we, na een lange periode van afstand tot elkaar, de vreugde van de broederlijke omhelzing tussen volkeren en tussen generaties, die we zo hard nodig hebben, zullen herontdekken!” zei de paus.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.