<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldjongerendagen

WJD in beeld: Nederlandse Mis en optreden Trinity

KN Redactie 26 januari 2019
image
De Nederlandse band Trinity verzorgt tijdens de WJD drie optredens. Foto: Ramon Mangold

De WJD-pelgrims uit ons land namen vrijdag in Panama Stad deel aan een ‘Nederlandse Mis’. Velen van hen bezochten daarnaast ook het optreden van de eveneens Nederlandse band Trinity.

Een aantal bandleden van Trinity blikte eind vorig jaar in KN al vooruit op hun optredens in Panama. In totaal gaan ze drie keer het podium op in het Midden-Amerikaanse land. De leden van Trinity zijn protestant, maar keken uit naar deelname aan het grote katholiek evenement. “Het lijkt ons heel gaaf om met jonge gelovigen uit heel de wereld het geloof te beleven en te vieren”, zei zanger Elbert Smelt. “Een connectie te leggen. Dat is waar onze muziek over gaat.”

Smelt hoopt dat katholieken en protestanten van elkaar kunnen leren. “Natuurlijk zijn er verschillen, maar laten we nu juist de eenheid omarmen! Voor ons is de katholieke mystiek een ontzettende verrijking.”

De Wereldjongerendagen in Panama zijn op dinsdag 22 januari officieel van start gegaan. Ook paus Franciscus is in Panama. Hij sprak er onder meer de jongeren toe op donderdagavond en leidde op vrijdagavond de kruisweg. Het evenement wordt traditiegetrouw afgesloten met de avondwake op zaterdagavond, en de grote slotmis met de paus op zondag. Nederlandse jongeren die niet naar Panama konden afreizen, zijn sinds gisteren op Ameland voor het evenement WJD@Home.

Fotograaf Ramon Mangold brengt het katholieke leven in Nederland in beeld. Hij volgt de Nederlandse WJD-deelnemers in Panama op de voet. Bekijk hier zijn impressie van de Nederlandse Mis en het optreden van Trinity:

Op vrijdag was er een Nederlandse Mis in Panama Stad en trad de Nederlandse band Trinity op.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.