fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldjongerendagen

WJD@Home in beeld: op afstand verbonden met Panama

Redactie KN Jong 28 januari 2019
image
Honderdtachtig jongeren kwamen dit weekend samen voor WJD@Home op Ameland. Marlies Bosch

Op duizenden kilometers afstand van Panama, beleefden 180 Nederlandse jongeren het slotweekend van de Wereldjongerendagen mee vanaf Ameland.

Te duur, te ver weg, geen vakantie kunnen nemen in januari: er waren tal van redenen waarom een heel aantal Nederlandse jongeren niet in staat was om naar Panama af te reizen voor de Wereldjongerendagen dit jaar. Geen nood: er was een alternatief veel dichter bij huis. Tegelijkertijd met het slotweekend van de WJD in Panama, kwamen 180 jongeren bijeen op Ameland.

Samen het geloof vieren

WJD@Home dus, om jongeren toch de kans te geven samen het geloof te vieren, in verbondenheid met de honderdduizenden jongeren aan de andere kant van de wereld. De temperatuur lag op Ameland een heel stuk lager dan in het Midden-Amerikaanse gastland van de WJD, maar dat mocht de pret niet drukken.

Er was tijd voor gesprekken, gebed, de Mis, workshops, strandwandelingen en natuurlijk voor heel veel gezelligheid. En waar eerder al twee Nederlandse hulpbisschoppen mee naar Panama reisden, namen afgelopen weekend ook twee bisschoppen de boot naar Ameland. Mgr. Van den Hende van Rotterdam en mgr. Van den Hout van Groningen-Leeuwarden sloten zich aan bij de jongeren op het eiland.

Roeping

‘Roeping’ was het centrale thema bij de WJD@Home. Tijdens de Mis op zondagochtend in de Sint-Clemenskerk in Nes, riep mgr. Van den Hout de jongeren dan ook op hun leven als een roeping te verstaan: ‘’Vandaag kan het begin zijn van je openbare optreden. Een leven als christen in de wereld van vandaag. Leef vanuit het geloof dat Hij je een plek geeft. Misschien iets waar je nog niet aan gedacht had, maar wat op je pad komt. Waar je voor gevraagd wordt.‘’

Ook fotografe Marlies Bosch was aanwezig bij WJD@Home en legde het weekend in beeld vast. Een kleine selectie: