<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

WJD@Home: Wereldjongerendagen dichter bij huis

Redactie KN Jong 24 januari 2019
image
Bron: wjd.jongkatholiek.nl

De Wereldjongerendagen in Panama zijn van start gegaan, maar dichter bij huis wordt ook een evenement voor katholieke jongeren gehouden. WJD@Home vindt van vrijdag 25 januari tot en met zondag 27 januari plaats op Ameland.

“Op het programma staat een afwisseling van sport, spel en entertainment”, vertelt Gerrie Conen, een van de organisatoren. “Daarnaast is er natuurlijk ook tijd voor gebed, een Avond van Barmhartigheid en een Eucharistieviering. We hebben ook workshops en doen een soort College Tour, waarbij sprekers over onderwerpen als de sociale leer van de Kerk, ethiek in de Kerk en natuur komen vertellen en daarover discussiëren met de jongeren.”

Het thema van WJD@Home luidt hetzelfde als bij de Wereldjongerendagen in Panama: “Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord” (Lucas 1, 38). Jongeren van 16 tot 30 jaar zijn welkom.

Wel of niet doorgaan

“We hebben nu zo’n 180 aanmeldingen”, zegt Conen. “We hadden niet verwacht dat het er zo veel zouden zijn.”

De editie van WJD@Home die samen zou vallen met de Wereldjongerendagen in Krakau in 2016 kon door te weinig aanmeldingen niet doorgaan, maar dat is dit jaar niet het geval. “Het is in het verleden wel eens vaker geweest dat het schommelde tussen wel of niet doorgaan”, zegt Conen daarover. “De afgelopen jaren merken we een lichte afname in het aantal deelnemers, zoals dat bij alle evenementen is. We zijn best blij dat we nu weer op schema zijn, dat het nu door kan gaan.”

“Waar we ook blij mee zijn, is de grote media-aandacht voor de Wereldjongerendagen”, vervolgt hij. “Nieuwsuur gaat mee naar Panama, de KRO doet er wat aan. Mensen nemen de moeite om te komen, zowel naar Panama als naar Ameland. Dat is heel positief.”