<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Workshop van oprichtster Pro Life Europe voor Mars voor het Leven

Redactie KN Jong 5 november 2019
image
Foto: Stirezo

Tijdens het weekend van de Mars voor het Leven zal Bethany Janzen, oprichtster van Pro Life Europe, een workshop geven over hoe wetenschap en logica de pro-lifepositie kunnen ondersteunen.

In de Verenigde Staten is Janzen een bekend gezicht bij pro-lifeorganisaties, maar in Europa geniet ze niet veel bekendheid. Momenteel is ze bezig met het opzetten van Pro Life Europe, om meer bewustzijn te scheppen omtrent pro-lifewerk.

Waardigheid van het leven

“Wat haar speciaal maakt is dat zij veel ervaring heeft”, zegt Chiara van Voorst van Pure Womanhood. “Janzen zet zich voornamelijk in voor het leven door gesprekken met mensen te voeren. Ze kan de pro-lifeboodschap op een open manier brengen, waardoor veel mensen, gelovig of ongelovig, er wel oren naar hebben.”

Tijdens de workshop leren de deelnemers hoe ze met mensen moeten spreken over de waardigheid van het leven. “We gaan in op vragen als: kunnen wetenschap en logica de pro-lifepositie ondersteunen?” legt Van Voorst uit. “Hoe praat je hierover met anderen? Wat doe je als een vriendin een onverwachte zwangerschap heeft, of een abortus heeft gehad?”

Outreach

“Na de workshop van Bethany gaan we de stad in voor een outreach”, vervolgt Van Voorst. “We gaan gesprekken voeren met voorbijgangers. Het doel is om mensen tot nadenken aan te zetten over het leven, de waarde van het leven, en waarom je eigenlijk vóór het leven zou zijn. Alle tools voor deze gespreksvoering leren we tijdens de workshop.”

De Mars voor het Leven vindt op zaterdag 16 november plaats in Utrecht. De workshop van Janzen vindt op vrijdagavond 15 november plaats in Den Haag. Opgeven kan via: https://stirezo.nl/marsvoorhetleven-jongeren/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.