<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerstmis

Drive-in-Nachtmis op Pinkpopterrein

KN Redactie 11 december 2020
image
Op het terrein waar normaal festivalgangers staan om Pinkpop bij te wonen, wordt op 24 december een drive-in-Nachtmis georganiseerd. Foto: Hoebele - Wikipedia.org

Het bisdom Roermond organiseert op kerstavond een drive-in-Nachtmis op het Pinkpopterrein in Landgraaf om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de nachtmis bij te wonen.

De bisschop van Roermond, Harrie Smeets, zal op kerstavond om 22.00 uur op een podium de Eucharistieviering opdragen. Gelovigen kunnen die vanuit hun auto volgen, waardoor de viering volledig ‘coronaproof’ is.

Plaats voor 500 auto’s

Het bisdom laat weten dat mgr. Smeets graag een alternatief wil bieden aan de vele mensen die dit jaar door de coronamaatregelen niet naar de kerk kunnen op kerstavond. Er mogen immers per viering maar maximaal dertig mensen worden toegelaten.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Op het verharde gedeelte van het Megalandterrein – waar normaal gesproken popfestival Pinkpop plaatsvindt – is ruimte voor vijfhonderd personenauto’s. Zo kan een groot aantal mensen meevieren.

Er gelden wel een aantal voorwaarden: alle bezoekers moeten de hele Mis in hun auto blijven zitten en in elke auto mogen alleen mensen uit één huishouden zitten. Ook mogen de deelnemers geen klachten hebben die kunnen wijzen op een coronabesmetting, of quarantaine-plichtig zijn.

“Mgr. Smeets wil een alternatief bieden aan de vele mensen die dit jaar niet naar de kerk kunnen op kerstavond”

Naast het podium worden twee schermen opgesteld, zodat iedereen goed zicht heeft. Het geluid van de viering is via de autoradio te volgen. Tijdens de drive-in-Nachtmis wordt geen communie uitgereikt en ook niet gecollecteerd, zodat er op geen enkele manier contact plaatsvindt tussen de mensen in de auto’s en erbuiten.

De muziek tijdens de Mis wordt verzorgd door een blazersensemble van Fanfare Eendracht uit Landgraaf en door zangeres Wendy Kokkelkoren. Daarnaast zal er ook een manshoge kerststal worden neergezet.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Vooraf aanmelden

Wie aanwezig wil zijn bij de drive-in-Nachtmis dient vooraf een gratis ticket te reserveren op de website van bisdom Roermond. Op dit ticket wordt het kenteken van de auto geregistreerd. Alleen aangemelde auto’s worden op het terrein toegelaten.

Tijdens de viering moeten de lichten en de motor van de auto uitgeschakeld worden. Het bisdom waarschuwt dat dit voor de meeste auto’s betekent dat de verwarming dan ook uitstaat. Mensen wordt dus geadviseerd zich hierop te kleden.

Livestream

De Limburgse regionale zender L1 TV zendt de drive-in-Nachtmis live uit. De viering is ook online via een livestream te volgen: kro-ncrv.nl/katholiek.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.