fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerstmis

Kerst weer met z’n allen in de Kerk: nieuwe bisschoppensite meldt wat en wanneer

Selinde van Dijk-Kroesbergen 15 december 2022
image
De Nederlandse kerkprovincie lanceert een nieuwe website Vier.nu. Die bevat uitleg over de hoogfeesten en waar en wanneer vieringen plaatsvinden. Foto: Nederlandse Kerkprovincie

Voor mensen die willen weten waar kerken in de buurt hoogfeesten vieren en wat er überhaupt gevierd wordt, hebben de Nederlandse bisschoppen een nieuwe website gelanceerd: Vier.nu. De website start met het hoogfeest van Kerstmis; Pasen en Pinksteren zullen later volgen.

Het initiatief komt in navolging van eerdere campagnes van de bisschoppen als Vier Kerstmis, Vier Pasen en Vier Pinksteren. Vier.nu krijgt echter een vaste plek op het internet.

Vieringen: waar en wanneer

Met deze landelijke campagne proberen de Nederlandse bisdommen mensen te bewegen weer naar de Kerk te gaan om daar samen te vieren. Daarom staat er op de site ook een hulpmiddel waardoor mensen aan de hand van hun postcode en huisnummer de contactgegevens en website van de parochie in de buurt kunnen vinden.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Het is belangrijk dat mensen kunnen opzoeken waar en wanneer er vieringen zijn, schrijft woordvoerder Anna Kruse in een persbericht. Zeker nu veel parochies ervoor kiezen om in verband met de energiekosten de vieringen in minder kerkgebouwen te laten plaatsvinden.

Voor mensen die toch thuis blijven, linkt de site naar de eucharistievieringen die wekelijks bij de KRO-NCRV worden uitgezonden.

Uitleg en inspiratie

Op de nieuwe website staat verder uitleg over tradities als de kerstboom, kerststal en kerstnachtmaaltijd. Ook vinden mensen er welke verschillende Missen er tijdens Kerstmis in de Kerk gevierd worden. Dan is er nog een link naar het Evangelie en beknopte uitleg van wat de Kerk gelooft.

Behalve hoogfeesten zullen in de loop van de tijd ook andere belangrijke christelijke feesten op deze site belicht worden.

Kerst met KN

Traditiegetrouw brengt Katholiek Nieuwsblad een dubbeldikke kersteditie uit. Bestel nu om die op tijd in huis te hebben!