<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Latijns-Amerika

Kathedraal van Buenos Aires beklad met anti-kerkelijke graffiti

Catholic News Agency 31 augustus 2021
image
De kathedraal van Buenos Aires Foto: guillermo_celano/Shutterstock

Vandalen hebben vrijdag de kathedraal van Buenos Aires in Argentinië beklad. Ze spoten graffiti op de muren met verschillende teksten tegen de Kerk, priesters en de Bijbel. 

Het vandalisme vond op 27 augustus plaats tijdens een mars die was georganiseerd door linkse protestgroeperingen. Op de muren zijn teksten te lezen waarin wordt opgeroepen om kerken in brand te steken. Ook worden alle priesters als verkrachters omschreven.

De vandalen bekladden ook het Nationaal Museum van Cabildo en enkele muren in nabijgelegen straten met teksten als “Een goede agent is een dode agent”. Daarbij werden ook anarchistische symbolen geschilderd.

Organisatie distantieert zich

De protestmars werd gehouden op het centrale plein van Buenos Aires en was georganiseerd door groeperingen als de socialistische beweging en een protestgroep die opkomt voor slachtoffers van politiegeweld. Volgens lokale media zouden ook familieleden van mensen die door de politie zijn doodgeschoten aan de mars hebben deelgenomen.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Volgens de Argentijnse krant La Prensa hebben de organisatoren zich gedistantieerd van het bekladden van de kathedraal. Ook zouden ze niet weten wie verantwoordelijk is voor het vandalisme.

‘Gebrekkige reactie autoriteiten’

Een Argentijnse organisatie die opkomt voor godsdienstvrijheid heeft de aanval veroordeeld. Het Netwerk voor Respect voor Religie spreekt daarbij over “gebrek aan preventie, actie of reactie door nationale of gemeentelijke autoriteiten”. Ook beklaagt de organisatie zich over het uitblijven van een verklaring om de aanval te veroordelen.

“De irrationele haat neemt toe door de luie overheid. De desinteresse en stilte zijn alarmerend”, aldus de organisatie in haar verklaring. “Dit is geen geïsoleerd geval.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.