fbpx

Geef om katholieke journalistiek

doneer

Midden-Oosten

Catholic News Agency

Priester zijn in Qatar, waar openbare uitingen van het geloof verboden zijn

Wanneer priester Charbel Mhanna Miswijn moet aanschaffen, moet hij een speciale pas gebruiken van de regering van Qatar. En dat bij de enige winkel die alcohol verkoopt in het land.
Luuk van den Einden

Van kwaad tot erger: Kerk in Nood rapporteert grote toename christenvervolging

In de meeste landen waar christenvervolging al een probleem was, is de situatie in de afgelopen twee jaar verergerd, concludeert Kerk in Nood in een nieuw rapport. Naast groeiend extremisme blijkt ook de coronacrisis debet te zijn geweest aan toenemende onderdrukking.
Luuk van den Einden

Bahrein arresteert betogers, paus lijkt kritiek op omgang met gedetineerden te leveren

Bahreinse demonstranten hebben dit weekend betoogd tegen de manier waarop hun overheid gevangenen behandelt. Paus Franciscus lijkt daarop indirect te hebben gereageerd: “Hoe gevangenen worden behandeld, is maatstaf voor de waardigheid van een samenleving.”
Selinde van Dijk-Kroesbergen

Paus pleit in Bahrein voor godsdienstvrijheid en tegen de doodstraf

Godsdienstvrijheid, tolerantie en mensenrechten zijn vrijheden die alleen “volledig ervaren” kunnen worden als ze continu in praktijk worden gebracht, zei paus Franciscus op zijn eerste en tweede dag in Bahrein.
KN Redactie

De paus gaat naar Bahrein: wat er (wel/niet) op de agenda staat

Paus Franciscus bezoekt vanaf vandaag als eerste paus het Arabische koninkrijk Bahrein. Hij neemt er deel aan een interreligieuze bijeenkomst en zal de kleine katholieke gemeenschap bemoedigen. Tegelijk is er kritiek: de paus zou de mensenrechtensituatie in het land nadrukkelijk en openlijk moeten aankaarten.
Anton de Wit

Handjes schudden in China, Qatar of Bahrein: wel of niet doen?

Kwesties als mensenrechten of godsdienstvrijheid zijn niet onderhandelbaar, juist ook vanuit een katholiek perspectief. Maar het is ook heel katholiek om daar steevast een ‘maar’ op te laten volgen.
Luuk van den Einden

Franciscus bezoekt als eerste paus ooit islamitisch Bahrein in november

Paus Franciscus brengt van 3 tot 6 november een bezoek aan Bahrein. Hij zal in de golfstaat deelnemen aan een congres over interreligieuze dialoog en mogelijk ook een vorig jaar gewijde kathedraal bezoeken.
Catholic News Service

Israël creëert bewust watertekort voor Palestijnen, zegt katholieke commissie

Honderdduizenden Palestijnen worden geconfronteerd met een ernstig watertekort tijdens de hitte van de zomermaanden omdat Israël de waterinfrastructuur in bepaalde gebieden niet wil ontwikkelen. Dat stelt de commissie voor gerechtigheid en vrede van de katholieke ordinariaten van het Heilig Land.
Luuk van den Einden

Zeker 41 doden bij kerkbrand in Egypte, onder wie veel kinderen

Bij een brand in een koptische kerk in de Egyptische stad Gizeh zijn zondag minstens 41 mensen omgekomen, onder wie meerdere kinderen. Waarschijnlijk veroorzaakte een kortsluiting de brand.
Martin Janssen

Blijven of emigreren? Voor jonge Libanese katholieken is dit een ‘dagelijks vraagstuk’

De jongste bisschop ter wereld was op uitnodiging van Kerk in Nood in Nederland. De Libanees Jules Boutros heeft hart voor de jongeren in zijn land, die door de economische rampspoed voor een keuze staan: blijven of emigreren?
Selinde van Dijk-Kroesbergen

Paus: vergeet Syrië en christenen in Midden-Oosten niet

Paus Franciscus besprak maandag met leden van de Bisschoppensynode van de Melkitische Grieks-katholieke Kerk over de krimpende aanwezigheid van christenen in het Midden-Oosten. Armoede, lage levensstandaard en gevaarlijke omstandigheden drijven mensen de regio uit.
1 2 3 15