fbpx

Geef om katholieke journalistiek

doneer

Midden-Oosten

KNA

Situatie christenen in Midden-Oosten ‘meer dan zorgwekkend’

De Duitse regering heeft aanvallen op christenen in het Midden-Oosten veroordeeld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken uitte maandag zorgen over de toename van aanvallen op christelijke instellingen en gelovigen, “zowel in Israël als in de Palestijnse gebieden".
Dale Gavlak - OSV News

Afgesloten van internationale hulp: ‘Zorgelijke en hartverscheurende’ situatie in Syrië

Zes maanden na de verwoestende aardbeving die Turkije en Syrië trof, spreken katholieke hulporganisaties hun bezorgdheid uit over met name de inwoners van Noordwest-Syrië. “Het lijkt erop dat het Syrische volk weer vergeten is.”
KNA

Opperrabbijn ziet ‘duidelijke trend’ van aanvallen op christenen in Israël

Aanvallen op christenen in Israël zijn geen geïsoleerde incidenten, aldus de voorzitter van de Conferentie van Europese rabbijnen.
Redactie Crux

Dan maar een ‘eigen’ WJD: Midden-Oosterse thuisblijvers maken het beste van hun situatie

Syrische en Libanese jongeren kunnen door oorlog en armoede “alleen maar dromen” van de WJD. Een thuisblijfprogramma moet uitkomst bieden: “Deze onvergetelijke ervaring helpt onze jongeren om de missie van de Kerk voort te zetten.”
Catholic News Agency

‘Ongekend en oneerlijk’: Iraakse president trekt erkenning kardinaal Sako in

Kardinaal Louis Sako, patriarch van de Chaldeeuwse Katholieke Kerk, kondigde zaterdag aan dat hij zich terugtrekt uit zijn zetel in Bagdad. Dit gebeurde nadat de Iraakse president Abdul Rashid een decreet had ingetrokken dat hem formeel erkende als hoofd van zijn Kerk in Irak.
Peter Doorakkers

Syrische aartsbisschop wil einde aan sancties tegen zijn land

De Syrisch-orthodoxe aartsbisschop van Aleppo roept westerse landen op de sancties tegen zijn land te beëindigen. Die raken volgens Mor Boutros Kassis de verkeerde mensen.
Selinde van Dijk-Kroesbergen

Paus benoemt eerste ambassadeur in sultanaat Oman

De eerste pauselijke nuntius bij het sultanaat Oman is de Franse aartsbisschop Nicolas Henry Marie Denis Thevenin. Maandag maakte de Vaticaanse persdienst zijn benoeming bekend.
Judith Sudilovsky - CNS

Katholieke steun in de Gazastrook: samen bidden en zo normaal mogelijk proberen te leven

Het grootste deel van de bevolking van de Gazastrook bestaat uit jongeren, die vaak niets anders kennen dan voortdurende oorlog. De kleine katholieke parochie in Gaza biedt psychologische steun aan Palestijnen van alle achtergronden.
Martin Janssen

Religieus of seculier? De spanning in het hart van Israël

Zondag bestaat de moderne staat Israël 75 jaar. Die draagt van bij de oprichting een spanning in zich, die nooit bevredigend is opgelost.
OSV News

Grieks-orthodoxen in Jeruzalem: ‘Bescherm heilige plaatsen beter tegen terreur’

De Grieks-orthodoxe Kerk heeft opgeroepen tot een betere bescherming van christelijke heiligdommen in het Heilig Land. Dit naar aanleiding van een aanval afgelopen weekend bij de Grafkerk van de Maagd Maria in Jeruzalem, waarbij een priester gewond raakte.
1 2 3 16