<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Syrische aartsbisschop wil einde aan sancties tegen zijn land

Peter Doorakkers 26 mei 2023
image
Medewerkers van Caritas Syrië bij enkele tijdens de aardbeving begin dit jaar ingestorte gebouwen. Foto: OSV - Caritas Syrië

De Syrisch-orthodoxe aartsbisschop van Aleppo roept westerse landen op de sancties tegen zijn land te beëindigen. Die raken volgens Mor Boutros Kassis de verkeerde mensen.

De aartsbisschop deed zijn oproep donderdag in het Duitse Hamburg, meldt persbureau KNA. De sancties “schaden al jaren alleen de bevolking, niet de regering”, zo zei hij.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

De gewone Syriërs lijden volgens hem onder armoede, honger en ziektes. En “alsof twaalf jaren oorlog en verwoesting niet genoeg waren, vond eerder dit jaar de aardbeving plaats”.

Vatbaar voor extremisme

Armoede en het feit dat veel Syrische kinderen momenteel niet naar school gaan, maken volgens Kassis velen vatbaar voor islamistisch extremisme. Dat neemt weer toe, zei hij.

Christenen worden aangevallen en christelijke en islamitische leiders zijn ontvoerd: “Wie de weg van vrede probeert te gaan en probeert te bemiddelen, verdwijnt.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

Hij verwees in dit verband ook naar de man die hij in 2019 opvolgde, Mor Gregorios Yohanna Ibrahim. Deze werd met zijn Grieks-orthodoxe ambtsgenoot Boulous Yazigi in 2013 ontvoerd. Geruchten over hun lot ten spijt, ontbreekt tien jaar later nog altijd ieder spoor van de twee.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.