fbpx

Geef om katholieke journalistiek

doneer

Misbruik LEES MEER >

Duitsland

Duitse bisschop stapt op om fouten in misbruikaanpak en ‘alsmaar verslechterende gezondheid’

Franz-Josef Bode, vicevoorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie, heeft het Vaticaan zijn ontslag aangeboden vanwege fouten in zijn aanpak van de misbruikcrisis. Hij is niet de eerste Duitse bisschop die dat deed, maar wel de eerste wiens ontslag aanvaard is.
Misbruik

Paus Franciscus zet verdere stappen in de strijd tegen misbruik

Paus Franciscus verscherpt de regels om seksueel misbruik binnen de Kerk te voorkomen en te bestraffen. Leken die erkende organisaties of bewegingen leiden krijgen in de aangepaste wet een meldplicht. Ook breidt de paus de definitie van ‘misbruikslachtoffer’ uit.

Misbruiktop LEES MEER >

Nieuws

Vaticaan stelt task force in tegen misbruik

Een jaar na de misbruiktop heeft het Vaticaan een task force ingesteld die bisschoppenconferenties gaat helpen bij het voorkomen en bestrijden van seksueel misbruik.
Nieuws

Paus vaardigt nieuwe maatregelen ter bescherming minderjarigen uit

De paus wil "het institutionele raamwerk en dat van de regelgeving verder versterken om misbruik gericht van kinderen en kwetsbare mensen te voorkomen en te bestrijden".

Nieuws LEES MEER >


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21