Geef om katholieke journalistiek

doneer

Misbruik LEES MEER >

Misbruik

Belgisch misbruikonderzoek ‘Operatie Kelk’ leidt waarschijnlijk niet tot vervolgingen

Het federaal parket van België is van plan om niemand te vervolgen in het licht van Operatie Kelk, het grootschalige, langdurige onderzoek naar seksueel misbruik in de Kerk. Volgens de onderzoekers zijn de meeste feiten verjaard.
Misbruik

Overleden jezuïet bekende misbruik van ruim honderd meisjes in Bolivia

Een in 2019 overleden Spaanse jezuïet hield een archief bij van de inheemse meisjes die hij naakt fotografeerde en misbruikte. Zijn superieuren waren op de hoogte, maar meldden het niet direct bij de autoriteiten.

Misbruiktop LEES MEER >

Nieuws

Vaticaan stelt task force in tegen misbruik

Een jaar na de misbruiktop heeft het Vaticaan een task force ingesteld die bisschoppenconferenties gaat helpen bij het voorkomen en bestrijden van seksueel misbruik.
Nieuws

Paus vaardigt nieuwe maatregelen ter bescherming minderjarigen uit

De paus wil "het institutionele raamwerk en dat van de regelgeving verder versterken om misbruik gericht van kinderen en kwetsbare mensen te voorkomen en te bestrijden".

Nieuws LEES MEER >

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.