Geef om katholieke journalistiek

doneer

Misbruik LEES MEER >

Misbruik

Vijf nieuwe misbruikbeschuldigingen tegen ex-jezuïet Rupnik ingediend

Het Vaticaan heeft vijf nieuwe misbruikbeschuldigingen ontvangen die zijn geuit tegen de Sloveense priester en kunstenaar Marko Rupnik. Twee van deze beschuldigingen zijn van vrouwen die eerder in de openbaarheid traden met hun verhaal.
Interview

‘Er kunnen honderd redenen zijn om de moed te verliezen, maar er zijn duizend redenen om hoopvol te leven’

Commentaar leveren op de actualiteit in Kerk en wereld, dat doet de Belgische emeritus-aartsbisschop André Léonard liever niet meer. “Mijn collega-bisschoppen hebben geen schoonmoeder nodig!” Toch doet hij nu voorzichtig een boekje open.

Misbruiktop LEES MEER >

Nieuws

Vaticaan stelt task force in tegen misbruik

Een jaar na de misbruiktop heeft het Vaticaan een task force ingesteld die bisschoppenconferenties gaat helpen bij het voorkomen en bestrijden van seksueel misbruik.
Nieuws

Paus vaardigt nieuwe maatregelen ter bescherming minderjarigen uit

De paus wil "het institutionele raamwerk en dat van de regelgeving verder versterken om misbruik gericht van kinderen en kwetsbare mensen te voorkomen en te bestrijden".

Nieuws LEES MEER >

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.