Geef om katholieke journalistiek

doneer

Wereldkerk LEES MEER >

Samenleving LEES MEER >

Samenleving

Bisschop De Korte pleit voor hoffelijkheid

Bisschop Gerard de Korte van Den Bosch heeft maandagavond gepleit voor hoffelijkheid in de omgang met elkaar. Dat zei hij in zijn Kerstboodschap, uitgesproken in de Sint-Janskathedraal, aan het einde van het traditionele Van Lanschotconcert.
Samenleving

Nederlandse Kerk doet het ‘voortreffelijk’ inzake misbruik

De katholieke Kerk in Nederland is “voortreffelijk” omgegaan met de aanbevelingen van de Commissie Deetman. Dat zegt kerkhistoricus Ton van Schaik tegenover de Volkskrant.
Samenleving

Mars voor het Leven: ‘Hoe kunnen we het pro-life gevecht winnen?’

Zo’n twaalfduizend mensen liepen zaterdag mee in de Mars voor het Leven. Een verslag vanuit Den Haag.
Samenleving

Nibud: ‘Nauwelijks hulp voor mensen met betalingsproblemen’

In Nederland hebben 1,5 miljoen huishoudens betalingsproblemen. Hiervan heeft de helft ernstige financiële problemen. Tot grote schrik van het Nibud krijgt 36 procent van deze huishoudens geen enkele hulp, blijkt uit het rapport Financiële Problemen 2018, dat het onderzoeksinstituut vandaag publiceert.

Lokaal LEES MEER >

Cultuur LEES MEER >

Cultuur

Middeleeuwse citymarketing: VPRO maakt radiodocumentaire over ‘reliekenkoorts’

In een radiodocumentaire die aanstaande zondag uitgezonden wordt duikt Julie Blussé in de wereld van de middeleeuwse reliekendevotie. De aflevering van de VPRO-serie ‘Tijdgeest’ vertelt onder meer het verhaal van de spectaculaire roof van de botten van de heilige Nicolaas van Myra in 1087.
Cultuur

Conclusie onderzoekers: ‘ring van Pilatus’ is niet van hem

Berichten dat onderzoekers een ring van Pontius Pilatus zouden hebben gevonden, zijn niet gebaseerd op de bevindingen van deze onderzoekers zelf.
Cultuur

Schilderij Jheronimus Bosch tijdelijk terug in Den Bosch

Het Noordbrabants Museum stelt vanaf zaterdag een van de vroegste bekende werken van kunstschilder Jheronimus Bosch tentoon.