Geef om katholieke journalistiek

doneer

Wereldkerk LEES MEER >

Samenleving LEES MEER >

Nieuws

‘Vervolgen arts is kentering in oprekken euthanasiepraktijk’

Voor het eerst gaat het Openbaar Ministerie in Nederland een arts gerechtelijk vervolgen voor euthanasie. “Dit is een kentering van het steeds maar oprekken van de euthanasiepraktijken.”
Nieuws

Paus tegen journalisten: bestrijd somberheid en berusting

Doorbreek elke muur van somberheid en berusting met jullie passie. Om de wereld zo te laten zien dat mensen voor elkaar moeten zorgen.
Nieuws

Asia Bibi uit de gevangenis en herenigd met haar man

Asia Bibi heeft de gevangenis verlaten en is herenigd met haar man. Dat heeft Kerk in Noord Italië bevestigd aan Katholiek Nieuwsblad.
Nieuws

Paus: ‘Een christen kan geen antisemiet zijn’

Paus Franciscus heeft tijdens een bijeenkomst met rabbijnen in Rome antisemitisme scherp veroordeeld. “Een christen kan geen antisemiet zijn, wij delen dezelfde wortels.”

Lokaal LEES MEER >

Cultuur LEES MEER >

Nieuws

Religieuze boek in de verdrukking

Op het honderdtal stands op de 82ste Boekenbeurs in Antwerp Expo is er slechts één van uitgeverijen die expliciet inzetten op het religieuze boek: Averbode en Halewijn.
Nieuws

Monnik en schrijver Thomas Keating overleden

De cisterciënzer monnik Thomas Keating is op 25 oktober op 95-jarige leeftijd overleden in het St.-Josephklooster in de VS, meldt CNS. Broeder Keating schreef 28 boeken en was medeoprichter van Comtemplative Outreach, een netwerk voor innerlijk gebed.

Nieuws

Follow JC Go: Pokémon Go, maar dan katholiek

De paus heeft zijn zegen gegeven aan Follow JC Go, een variant van het populaire smartphonespel Pokémon Go. De bedoeling van het spel is om heiligen te ‘vangen’ door het beantwoorden van enkele vragen, meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera.