fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Aardbeving Italië straf voor invoering homohuwelijk’

KN Redactie 7 november 2016
image
Pater Giovanni Cavalcoli (beeld: YouTube)

Vanwege zijn opvatting dat de aardbeving in midden-Italië een “straf van God” kan zijn, heeft Radio Maria de dominicaan Giovanni Cavalcoli (75) de laan uitgestuurd.

Diens opvattingen zijn niet in lijn met de barmhartigheid als kern van de christelijke boodschap, meent de zender. Cavalcoli zou ook te kritisch staan tegenover paus Franciscus. Cavalcoli zelf zegt juist te vinden dat gelovigen Franciscus te gemakkelijk bekritiseren. Wel vindt hij dat de paus zich met verkeerde raadslieden omringt, zoals kardinaal Kasper.

Natuurrecht

De dominicaan en hoogleraar dogmatiek had in zijn maandelijkse programma geantwoord op vragen van luisteraars dat de aardbevingen in Italië een straf van god zijn “in de zin van een beroep op het geweten om de beginselen van het natuurrecht opnieuw te ontdekken”, bijvoorbeeld met het oog op gezin en huwelijk of de invoering van het ‘homohuwelijk’. Het Vaticaan en de bisschoppen uit de regio van de aardbevingen reageerden verontwaardigd en distantieerden zich van Cavalcoli’s uitlatingen. (KN/KNA/La Fede Quotidiana)