fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Aartsbisdom breekt met Scouts wegens propaganda voor ‘diversiteit’

KN Redactie 19 december 2016
image
(beeld: YouTube)

Het aartsbisdom La Plata in Argentinië beëindigt de samenwerking met de Scouts de Argentina.

Het aartsbisdom verwijt de padvinderij “zich te verwijderen van fundamentele waarden als God en gezin” . Het besluit werd genomen door aartsbisschop Hector Ruben Aguer.

Opponenten

Mgr. Aguer hoort binnen de Argentijnse bisschoppenconferentie tot de ‘conservatieve’ critici van Jorge Mario Bergoglio, toen deze nog aartsbisschop van Buenos Aires was. Hij is de laatste van een drietal leidende opponenten die zich nog in het ambt bevindt.

Seksuele diversiteit

De Scouts de Argentina zijn voortgekomen uit een fusie in 1996 van de katholieke padvinderij met de Boy Scouts Argentinos. Volgens het aartsbisdom La Plata draagt de padvinderij er niet meer toe bij kinderen katholiek op te voeden. Hoofdreden voor de intrekking van de erkenning is de houding van de padvinderij tegenover homoseksualiteit en het werven voor “ seksuele diversiteit”, alsmede de “ verschillende gezinsmodellen” .

Eerste regel

Het aartsbisdom zegt zich ervan bewust te zijn dat het besluit “pijnlijk” en “ verwarrend” kan overkomen. Het is echter nodig om grotere verwarring te voorkomen en “ de fundamentele waarden van de padvinderij te beschermen, waarvan de eerste regel voorschrijft dat de padvinder God liefheeft en het geloof volledig leeft.” (KN/Katholisches.info)