<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Aartsbisdom VS zamelt communiekleding in

KN Redactie 15 april 2016
image
Foto: AP

Het aartsbisdom Newark, in New Jersey wil dat alle kinderen in het aartsbisdom een mooie outfit kunnen dragen tijdens hun eerste heilige communie.

Om dat ook mogelijk te maken voor kinderen uit arme gezinnen, zamelt het aartsbisdom sinds drie jaar communiekleding in.

Prijzig

“Het is een uniek idee en je zou denken dat er geen behoefte aan is, maar dit soort pakken en jurken kunnen prijzig zijn”, zegt Kelly Marsicano, pr-medewerker van het aartsbisdom, tegen persdienst CNA.

“Het is voor kinderen een speciale dag om het sacrament van de heilige communie te vieren, en nu kunnen ze dat doen via deze donaties.”

500 jurken

Het Aartsbisdom Newark zamelt nieuwe en zo goed als nieuwe jurken, pakken, sluiers en schoenen voor kinderen in. Dit jaar alleen al kreeg het aartsbisdom meer dan 500 jurken en meer dan 200 pakken binnen.

“We krijgen telefoontjes van mensen die één jurk of één pak nodig hebben, maar ook van een parochie die er 25 nodig heeft, tot een parochie die zegt dat ze alles zullen nemen wat ze kunnen krijgen”, vertelt Lynn Gully, die het project drie jaar geleden opstartte.

Grote hulp

Na gebruik van de jurken en pakken, mogen de kinderen hun kleding houden, maar ook weer teruggeven zodat die het jaar daarna opnieuw gebruikt kunnen worden. “Het is echt een grote hulp voor arme gezinnen”, zegt Gully. (KN/CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.