<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Aartsbisschop: ‘Groenen bedreigen godsdienstvrijheid’

KN Redactie 27 mei 2016
image
Aartsbisschop Anthony Fisher (Foto: YouTube)

De Australische Groenen vormen een regelrechte bedreiging voor de gewetens- en godsdienstvrijheid.

Met het oog op de naderende verkiezingen waarschuwt Fisher (56) voor de intolerante ideologie van de Groenen.

‘Heteronormatieve achterlijkheid’

Aanleiding is het voornemen van de partij godsdienstvrijheid tot inzet van de verkiezingen te maken. Ook wil de partij wettelijke maatregelen tegen “heteronormatieve achterlijkheid”.

Veilige school

Zo wil de partij een programma doorvoeren voor een “veilige school” dat erop gericht is de “heteronormativiteit” te doorbreken. Kinderen moeten onder meer leren dat het verkeerd is om bij de geboorte van een baby te vragen of het een jongetje of een meisje is. Ook moeten kinderen rollenspellen spelen alsof ze lesbisch, homo-, bi-, trans- of interseksueel zijn. Verder moeten ze zich kunnen kleden zoals ze wensen en de toilet- en kleedruimten kunnen gebruiken naar ze zichzelf voelen.

Wie pest wie?

“Het wordt allemaal gebracht als anti-pestprogramma, nodig om kinderen te beschermen tegen de hatelijke idioten die onze scholen bevolken”, aldus Fisher.
Volgens hem staan de grootste voorstanders van het programma op het punt zelf de grootste treiteraars te worden. “Zij dwingen liever confessionele scholen te sluiten dan hen toe te staan politiek incorrecte dingen te onderwijzen. Deze propagandisten noemen iedereen die het met hen oneens is “achterlijk” en “homofoob”.

Tirannie

“Een andere klassieke vorm van tiranniseren is hun slachtoffers tot zwijgen brengen. En dat is precies wat de Groenen de grote partijen willen laten doen door de laatste bescherming van de godsdienstvrijheid die er in de wet over is gebleven in te perken.”

Regelrechte smaad

De aartsbisschop van Sydney wijst op een uitspraak van de Groene senator Robert Simms die als woordvoerder zei dat religieuze organisaties een “verlaat-de-gevangenis-zonder-betalenbriefje” hebben om mensen op basis van hun genderidentiteit te discrimineren. Volgens Simms zouden homo’s worden ontslagen en transseksuelen in nood worden afgewezen voor hulpverlening. Fisher verwijt Simms te beschuldigen zonder enig bewijs te leveren. “Dat is regelrechte smaad”, aldus de aartsbisschop.

Gelijke rechten

“Wat anti-discriminatiewetten nog steeds toestaan is dat religieuze organisaties mensen mogen aannemen die hun uitgangspunten onderschrijven en ernaar leven. Maar daar is niets onrechtvaardigs of schandaligs aan.
Als een lid van de Groenen een klimaatscepticus zou zijn denk ik dat hij de partij wordt uitgezet. Als een van de kandidaten pro-life of voor het traditionele huwelijk zou blijken te zijn zou ze de kieslijst waarschijnlijk niet halen. Dat is omdat de Groenen het recht hebben mensen te selecteren die hun waarden representeren. Dat moeten anderen ook kunnen”, aldus Fisher.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.