fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Actie in Vlaanderen: ‘Stop koranisatie van katholiek onderwijs’

KN Redactie 27 juni 2016
image
Post voor Lieven Boeve: een Mechelse catechismus. Rechts Dries Goethals. (foto: Pro Familia)

Een honderdtal mensen heeft zaterdag in Brussel een mars voor katholiek onderwijs gehouden.

Sinds Katholiek Onderwijs Vlaanderen (KOV) hoofddoeken toe mag laten en islamlessen organiseren buiten het reguliere rooster, wordt de katholieke geest aangetast, vindt het organiserende Pro Familia.

Evangelisatie, geen koranisatie

De organisatie vindt dat Lieven Boeve, de topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, via de ‘dialoogschool’ de islam binnenhaalt: “Lieven Boeve ziet een dialoog als overlopen naar een andere godsdienst”, aldus Pro Familia-voorzitter Dries Goethals tegenover de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. “De kans die we hebben, want meer dan zeventig procent van de leerlingen volgt les in het Katholiek Onderwijs, moeten we benutten voor de evangelisatie en niet voor de koranisatie”, aldus Goethals.

Valse profeet

“De kinderen moeten de islam als dusdanig niet belijden, want het is een valse godsdienst. En Mohamed, met respect voor de moslimgemeenschap, is een valse profeet.” Na enkele toespraken op het Frère-Orbansquare trokken de manifestanten naar het Katholiek Onderwijs Vlaanderen, waar het gezelschap een Mechelse catechismus in de brievenbus van directeur-generaal Lieven Boeve stopte, net zoals het vorig jaar bij mgr. Bonny in Antwerpen gedaan heeft. (KN/Het Nieuwsblad)