fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Actie ‘Wandel voor een ander’ van Vastenactie brengt onverwacht veel geld op

Emma Koevoets 20 april 2021
image
Campagnefoto bij de vastenactie 'Wandel voor een ander', die dit jaar voor het eerst virtueel werd gehouden. Foto: Vastenactie

Onder de noemer Wandel voor een ander zamelde de katholieke hulporganisatie Vastenactie in de afgelopen Veertigdagentijd bijna 24.000 euro in. Onverwacht veel: de organisatie schatte vooraf het aantal mensen dat wilde meedoen aan de virtuele wandeling door Afrika te laag in.

Normaal gesproken organiseert Vastenactie in de Veertigdagentijd een driedaagse pelgrimstocht om geld in te zamelen. Die kon dit jaar niet doorgaan vanwege coronamaatregelen. De verwachting was dat er om en nabij vijftig mensen zouden meedoen aan de virtuele voettocht en dat er negenduizend kilometer afgelegd zou worden. Uiteindelijk deden 350 mensen mee en werd er meer dan 35.000 kilometer gewandeld.

Route werd verlengd

Vastenactie wil met de wandelingen haar ontwikkelingsprojecten, veelal in Afrika, financieel ondersteunen. Daarom vroegen zij alle deelnemers een bijdrage van 25 euro. Alles bij elkaar resulteerde dat in het hoge eindbedrag.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Gezamenlijk liepen de wandelaars per dag ongeveer 780 kilometer waardoor de virtuele route verlengd moest worden om de hele Veertigdagentijd te kunnen blijven lopen. Daardoor bleek er aan het eind van de rit een bijna vier keer zo grote afstand te zijn afgelegd.

Paters en zusters deden mee

De virtuele wandeltocht startte op 17 februari, Aswoensdag. Al snel meldden zich steeds meer mensen die meeliepen in hun omgeving en hun wandelkilometers invoerden op de speciale actiewebsite.

Ook groepen deden mee en lieten zich sponsoren, zoals een basisschool, een paar parochies en een koor. Zelfs een kloosterverzorgingstehuis deed mee, Notre Dame uit Tilburg. De daar woonachtige paters en zusters legden dagelijks zo’n honderddertig kilometer af.

https://www.kn.nl/donaties/