<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Angelustoespraak onder verhoogde veiligheidsmaatregelen

KN Redactie 28 augustus 2017
image
Foto: AP

Hoewel officieel tegengesproken, waren zondag rond het angelusgebed van paus Franciscus duidelijk extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Tassen van bezoekers werden doorzocht en omliggende straten waren afgesloten, meldt KNA. Onder de colonnade rond het Sint-Pietersplein waren talrijke agenten aanwezig. Daarnaast waren er opvallend veel militairen en Carabinieri op de been.

Geen extra maatregelen

Volgens een woordvoerster van de politie zouden er niet meer mensen zijn ingezet na de recente aanslagen in Londen en Barcelona. Ook kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin had vrijdag nog gezegd dat er “geen extra maatregelen” waren genomen. Het veiligheidsniveau zou hetzelfde zijn gebleven.

Drone-alarm

Zondagmorgen vroeg cirkelde continu een politiehelikopter boven de binnenstad van Rome. Enkele dagen eerder was een drone over het historische centrum richting Vaticaan gevlogen hetgeen tot groot alarm leidde en inzet van een politiehelikopter. Volgens de politiewoordvoerder ging het zondag echter om een routinevlucht.

Toerist

De bestuurder van de drone bleek een 37-jarige Amerikaanse toerist. Na het landen van zijn drone werd hij gearresteerd. Hij kreeg een aanklacht aan zijn broek wegens schending van het vliegverbod en vanwege het veroorzaken van een grootschalige politie-inzet. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.