<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Armenen schenken Maastricht monument ter ere van Sint-Servaas

KN Redactie 10 mei 2016
image
De Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. (Foto: Wikipedia)

De Armeense gemeenschap in Maastricht schenkt zondag aan de stad Maastricht een monument ter ere van Sint-Servaas.

De Armeense gemeenschap in Maastricht wil met dit gebaar de banden met de inwoners van Maastricht verstevigen en haar dankbaarheid tonen aan de stad voor het behoud van het religieus erfgoed van de heilige Servaas.

Sint-Servaasprocessie

De heilige Servaas, geboren in Armenië in de vierde eeuw, bracht het christendom naar Nederland en was de eerste bisschop van Maastricht. Daar stierf hij rond 384. Op zijn graf is de Sint-Servaasbasiliek gebouwd.

Zijn feestdag is op 13 mei. Ter ere van Sint-Servaas is er in Maastricht op de eerste zondag na deze datum de Sint-Servaasprocessie. Daaraan neemt ook de Armeense gemeenschap deel.

Armeense chatsjkar

Het monument van 2,5 meter hoog is een traditioneel Armeense chatsjkar, een staande kruissteen, en wordt geplaatst tegen de Sint-Servaasbasiliek.

Bij de onthulling van het monument zullen onder meer de burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake, de gouverneur van Limburg, Theo Bovens, de Armeense ambassadeur, de bisschop van Roermond, mgr. Wiertz, de deken van Maastricht en de vicaris van de Armeens-apostolische kerk aanwezig zijn.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.