<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Asia Bibi vrijgesproken

KN Redactie 31 oktober 2018
image
Asia Bibi (Foto: AsiaNews)

Het Pakistaanse Hooggerechtshof heeft vanochtend de doodstraf over de katholieke Asia Bibi vernietigd. In 2010 was zij de eerste vrouw in het land die ter dood was veroordeeld wegens godslastering.

Het Hooggerechtshof verklaart hiermee de uitspraak nietig die Bibi ontving voor het beledigen van de profeet Mohammed. Op die misdaad staat volgens de omstreden Blasfemiewet in Pakistan de doodstraf.

‘Dank aan God’

De man en dochter van Bibi noemden haar vrijspraak het “meest geweldige moment ooit”. Zij danken God voor het verhoren van hun gebeden, meldt Kerk in Nood (KiN).

Enkele minuten na de bekendmaking van de uitspraak reageerde de dochter van Asia Bibi, Eisham Ashiq (18), verheugd. “Ik kan niet wachten om mijn moeder te omhelzen en het met mijn familie te vieren”, aldus KiN.

Recht zegeviert

Joris van Voorst tot Voorst, directeur van Kerk in Nood Nederland, noemt de uitspraak hoopgevend. “Het biedt hoop aan de christelijke minderheid in Pakistan dat het recht zegeviert. Tegelijkertijd is het diep triest dat het acht jaar heeft moeten duren voordat Asia vrijkwam”.

Asia Bibi werd beschuldigd van godslastering na een ruzie met moslimmedewerkers die zeiden dat ze als christen een gewoon kopje water had besmet door ervan te drinken. De katholieke vrouw werd daarop gevangengezet.

Vrees voor moslimradicalen

De Pakistaanse autoriteiten hebben in Islamabad meer dan driehonderd politieagenten en legereenheden op de been gebracht. Er bestaat grote vrees dat moslimradicalen vrijspraak niet zullen accepteren en daar geweld bij zullen gebruiken. (KN/KiN/VI)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.