<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Augsburg: oud-dominees worden priester

KN Redactie 23 oktober 2018
image
Andreas Theurer (l) en André Schneider (Foto: bisdom Augsburg/Nicolas Schnall)

In het Duitse bisdom worden komende zondag twee voormalige dominees tot priester gewijd.

Andreas Schneider (44), vader van vier kinderen, stamt uit een evangelisch-luthers gezin, maar vond pas in zijn tienerjaren het geloof. Sindsdien voelde hij zich aangetrokken tot het ambt van dominee. Na jaren als zodanig actief te zijn geweest voelde hij zich toch meer thuis in de katholieke Kerk. “Ik ben paus Franciscus dankbaar dat hij mij, door dispensatie te verlenen ten aanzien van het celibaat, in staat stelt mijn roeping te kunnen blijven vervullen.”

Sacramentenbediening

Ook de 51-jarige Andreas Theurer is gehuwd en heeft twee zoons. Vanaf zijn elfde wilde hij serieus christen zijn en was hij zich zeer bewust van de wil van God, zegt hij in een kennismakingsinterview op de website van het bisdom Augsburg. Ook hij koos voor het pastoraat in de Evangelische Kerk. Gedurende zijn 17 jaar als pfarrer rijpte het inzicht dat de sacramentenbediening feitelijk een priesterwijding vereist. “Dit was ook de belangrijkste reden voor mijn bekering in 2012. In dit opzicht is de komende wijding ook het antwoord op mijn toenmalige theologische vragen en de vervulling van mijn hoop.” (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.