<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bahrein krijgt kathedraal

KN Redactie 17 april 2018
image
In 2014 schonk de koning van Bahrein de paus een schaalmodel van de kerk in kwestie. (Foto:AP)

In het Golfstaatje Bahrein wordt deze maand begonnen met de bouw van een kerk met tweeduizend zitplaatsen.

De kathedraal wordt de tweede katholieke kerk in het bijna geheel islamitische Bahrein. De koning ervan schonk de grond waarop de kerk moet verrijzen vijf jaar geleden aan de christenen in zijn land. Dat zijn er naar schatting achtduizend, maar net als in andere Golfstaten groeit dat aantal snel, vooral door de instroom van arbeidsmigranten uit de Filipijnen en India.

Het apostolisch vicariaat Noord-Arabië, een soort bisdom in oprichting, beslaat behalve Bahrein ook Qatar, Saoedi-Arabië en Koeweit. Het totaal aantal christenen in deze landen loopt volgens de vicaris in de miljoenen. (Aleteia)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.