<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Belgische aartsbisschop pleit voor gehuwde priesters

KN Redactie 9 mei 2016
image
Mgr. Jozef De Kesel pleit voor het toelaten van gehuwde mannen tot het priesterschap. (Foto: Aartsbisdom Mechelen-Brussel)

De Belgische aartsbisschop mgr. Jozef De Kesel (68) pleit voor het toestaan van gehuwde mannen tot het priesterschap.

Dat doet de aartsbisschop van Mechelen-Brussel in een interview met de gratis Vlaamse zondagskrant De Zondag.

Mgr. De Kesel vertelt daarin onder meer over zijn roeping tot het priesterschap.

‘Seksualiteit’

Op de vraag of de Kerk moet vasthouden aan het celibaat, antwoordt hij: “Ik ben geen voorstander van het afschaffen daarvan. Een celibatair leven is geen betekenisloos leven. Ik heb er bewust voor gekozen: dat was ook de levensstaat van Jezus. Anderzijds vind ik niet dat dat van elke priester kan gevraagd worden, zeker in een tijd waar seksualiteit een grote rol speelt. Ik ben voorstander van het model van de oosterse katholieke kerk. Daar mogen mannen die gehuwd zijn wel tot priester gewijd worden.”

Voor De Kesel was de keuze voor het celibaat “een zware beslissing”, vertelt hij in het interview.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.