<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Belgische bisschoppen blij met nieuwe pauselijk ambassadeur in hun land

Peter Doorakkers 15 november 2021
image
Aartsbisschop Franco Coppola in mei van dit jaar, tijdens een toespraak in een Mexicaanse parochie. Foto: CNS Photo - Alan Ortega, Reuters

De Belgische bisschoppen zijn verheugd met de nieuw benoemde pauselijk nuntius in hun land, mgr. Franco Coppola.

Dat schrijven ze in een persbericht in reactie op de recente benoeming van de Italiaanse aartsbisschop door paus Franciscus.

Coppola volgt mgr. Augustine Kasujja op. Die ging in augustus met emeritaat ging nadat hij eerder dit jaar 75 was geworden, de leeftijd waarop bisschoppen de paus hun ontslag moeten aanbieden.

Belangrijke dubbelfunctie

Als nuntius heeft Coppola een belangrijke dubbelfunctie. Enerzijds is hij de ambassadeur van de Heilige Stoel bij de Belgische overheid. Anderzijds vertegenwoordigt hij de paus bij de Belgische bisschoppenconferentie. Zo vervult hij een belangrijke rol in de benoeming van nieuwe bisschoppen.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Aartsbisschop Coppola is op dit moment nog apostolisch nuntius in Mexico. Diezelfde functie vervulde hij eerder in Tsjaad, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Burundi. Daarvoor werkte hij op verschillende andere posities voor de diplomatieke dienst van de Heilige Stoel.

Nuntius in Nederland

In oktober werd ook de nuntius in Nederland, mgr. Aldo Cavalli, 75. Paus Franciscus heeft hem gevraagd nog even aan te blijven, meldde de Haarlemse bisschop Jan Hendriks op zijn weblog.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.