<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Belgische bisschoppen ‘verbijsterd door de aanslagen in Brussel’

KN Redactie 22 maart 2016
image
Overlevenden van de aanslagen in Brussel. (Foto: AP)

De Belgische bisschoppen “zijn verbijsterd door de aanslagen in de nationale luchthaven van Zaventem en in het centrum van Brussel”.

Dat schrijven de bisschoppen in een reactie naar aanleiding van de aanslagen van vandaag in Brussel, die opgeëist zijn door de islamitische terreurgroep Islamitische Staat.

Doden

Bij die aanslagen vielen tot dusver minstens 21 doden. Volgens Belgische media zou dit aantal inmiddels opgelopen zijn naar dertig.

‘Delen de angst’

De bisschoppen “delen de angst van de duizenden reizigers en hun families, het personeel van de luchthaven, de veiligheids- en hulpdiensten en alle andere betrokken mensen”.

‘Bidden’

Ze vragen “voor alle slachtoffers en hun families te bidden”.

“Moge deze verschrikking ons hele land aanzetten tot samenhorigheid en verantwoordelijkheid”, aldus de Belgische bisschoppen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.