<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Benedictus XVI aan de beterende hand

KN Redactie 10 augustus 2020
image
Foto: CNS photo - Robert Michael, pool via Reuters

De emeritus-paus is herstellende van de gordelroos in zijn gezicht. Zo bevestigt zijn persoonlijk secretaris, aartsbisschop Georg Gänswein.

De pijnlijke aandoening is op zijn retour, vertelde Gänswein afgelopen weekend aan de Duitse krant Südkurier. Benedictus XVI kan daardoor de medicatie afbouwen, die hij kreeg voor de gordelroos in zijn gezicht.

Na een bezoek aan Duitsland in juni kreeg de 93-jarige emeritus-paus last van de aandoening. Hij was in zijn thuisland voor een laatste bezoek aan zijn broer Georg, die op 1 juli overleed.

Grote zorg

Zijn biograaf Peter Seewald liet begin augustus weten dat Benedictus XVI zwaar ziek zou zijn, wat leidde tot zorg om de gezondheidssituatie van de emeritus-paus.

Gänswein zag zich daarom vorige week genoodzaakt om aan te geven dat er geen reden was tot grote zorg. “Anders dan de zorg om iemand die 93 is en een acute fase van een pijnlijke, maar geen ernstige ziekte doormaakt.”

Bron: KNA.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.