fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Biechtmarathon trekt 120 priesters

KN Redactie 24 oktober 2016
image
Foto: Bisschoppenconferentie Colombia

120 priesters hebben vorige week deelgenomen aan een ‘biechtmarathon’ in een winkelcentrum in de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Het is de tweede keer dat er in het Gran Estación winkelcentrum een biechtmarathon werd gehouden. Ondanks het grote aantal beschikbare priesters stonden er rijen wachtenden.

Geïnspireerd door de paus

Volgens de Colombiaanse bisschoppen is het initiatief “geïnspireerd door de paus, om een Kerk te zijn die erop uit trekt als een teken van Gods aanwezigheid.”

Geloofscup

De biechtmarathon viel samen met de ‘Geloofscup’, een voetbalcompetitie tussen priesterteams bedoeld om teamgeest op te bouwen en naar buiten te treden.

Buitenkans

Sommige voorbijgangers keken verbaasd op bij het zien van priesters met stola in het winkelcentrum. Anderen besloten ter plekke te gaan biechten. Gladys Lopez was een van hen. Zij was er onmiddellijk van overtuigd “dat God mij de kans gaf om mijn geweten te zuiveren en mij te ontdoen van de dingen die ons te neerdrukken. Het is een kans die iedereen zou moeten aangrijpen.”

Dankbaar

Voor Luz Estella Rey was het lang geleden dat zij voor het laatst had gebiecht. Ze was nu “erg dankbaar, zonder bang te zijn dat het eng zou zijn.” De priester bij wie zij te biecht ging straalde “rust en vrede uit”.
Miguel Marquina Acevedo was toevallig met zijn kinderen in het winkelcentrum en besloot ook te biechten. “Het is niet alleen een kans om dichter bij God te komen, maar ook om je te verzoenen, omdat wij vaak geen tijd hebben om naar de kerk te gaan.”

Gevangenisbezoek

Aansluitend op de biechtmarathon bezocht een groep priesters verschillende gevangenissen in Bogota om biecht te horen.
Van de rond 45 miljoen Colombianen is 70% katholiek. (KN/CNA)