fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisdom Rotterdam brengt magazine en gebedskaart HH. Martelaren van Gorcum uit

KN Redactie 13 juli 2017
image
Screenshot van het magazine over de heilige Martelaren van Gorcum.

Bisdom Rotterdam heeft ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van de heiligverklaring van de Martelaren van Gorcum een magazine en een gebedskaart uitgebracht.

Dat meldt het bisdom op zijn website.

‘Blijk van waardering’

Pastoor Bladowski, custos van het bedevaartsoord van de heilige Martelaren van Gorcum in het Zuid-Hollandse Brielle, kreeg afgelopen zaterdag het eerste exemplaar van het magazine uitgereikt door de bisschop van Rotterdam, mgr. Hans van den Hende. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse Nationale Bedevaart in Brielle, waaraan dit jaar zo’n 1200 pelgrims deelnamen. Pastoor Bladowski neemt binnenkort afscheid als custos van het bedevaartsoord. “Dit eerste exemplaar van het magazine is een herinnering en een blijk van waardering”, aldus de bisschop van Rotterdam.

‘Bijzondere pelgrim’

Ook reikte mgr. Van den Hende een exemplaar van het magazine uit aan de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit (CDA). Verder kreeg de heer Jacobs, een volgens het bisdom Rotterdam “bijzondere pelgrim”, een exemplaar uitgereikt. Jacobs, die ernstig ziek is, heeft zich jarenlang ingezet als gids voor Brielle.

Het magazine over de heilige Martelaren van Gorcum bevat onder meer interviews met mensen voor wie het heiligdom een bijzondere betekenis heeft, een artikel met de geschiedenis over de heilige martelaren en een plattegrond van het heiligdom en de ommegang in Brielle.

Daarnaast heeft het bisdom Rotterdam een gebedskaartje gemaakt voor mensen die de bedevaartkerk in Brielle bezoeken.

Het magazine, de gebedskaart en de plattegrond zijn op de website van het bisdom Rotterdam te downloaden.

Kardinaal Simonis

De Nationale Bedevaart werd afgelopen zaterdag onder meer bijgewoond door kardinaal Simonis, mgr. Van der Ploeg namens het Opus Dei en de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem met landscommandeur de heer Brenninkmeijer.