fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Bisschop Smeets onder behandeling voor hersentumor

KN Redactie 2 juli 2021
image
Bisschop Harrie Smeets Foto: Persdienst Bisdom Roermond

De gezondheidssituatie van bisschop Harrie Smeets is verslechterd. In een communiqué dat het bisdom Roermond vandaag verspreidde staat te lezen dat er een hersentumor is ontdekt bij de bisschop.

De bisschop is opnieuw opgenomen in het Laurentiusziekenhuis in Roermond, waar hij eind mei ook al werd opgenomen. Toen werd gemeld dat hij “een licht herseninfarct” heeft gehad en het naar omstandigheden goed maakte. Maar vanwege andere symptomen was nader onderzoek nodig in het academische ziekenhuis Maastricht UMC+.

‘Niet op volledige genezing rekenen’

Uit dit onderzoek is gebleken dat mgr. Smeets een hersentumor heeft, die acuut met kuren behandeld moet worden. Bovendien moet er aldus het bisdom in het communiqué “niet op volledige genezing gerekend (…) worden”. Op zijn eigen verzoek heeft de bisschop voorafgaand aan het onderzoek in Maastricht het sacrament der zieken ontvangen.

Bisschop Smeets zal hierdoor waarschijnlijk “geruime tijd zijn bisschoppelijk taken niet kunnen uitoefenen”. Het bestuur van het bisdom wordt tijdelijk waargenomen door vicaris-generaal René Maessen.

> Communiqué Bisdom Roermond

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1