<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschop van Charkov wil meer opmerkzaamheid Europa voor Oekraïne

KN Redactie 9 december 2015
image

“De Oekraïners betalen vandaag een hoge prijs voor hun onafhankelijkheid”, zei mgr. Stanislaw Szyrokoradiuk dinsdag in Aken bij de hulporganisatie ‘Die Sternsinger’.

Visumplicht

Het zou volgens hem helpen als de visumplicht voor Oekraïners die naar de EU willen reizen, opgeheven zou worden. “Een visum is op het moment slechts moeilijk te krijgen”, aldus de bisschop.

Vluchteling in eigen land

Volgens ‘Die Sternsinger’ zijn meer dan twee miljoen mensen op de vlucht voor de aanhoudende gevechten in Oekraïne.

Meer dan 1,4 miljoen van hen zijn vluchteling in eigen land. Zij hebben onderdak gevonden bij familie en bekenden, of wonen in noodonderkomens, die ook door de katholieke Kerk gerund worden.

Kinderen

“In onze sociale centra zijn er levensmiddelen en kleding voor behoeftigen”, zei mgr. Szyrokoradiuk. Hij legde bijzonder de nadruk op de centra voor kinderen. “Het is heel belangrijk, dat de betreffende kinderen daar enige tijd alle problemen kunnen vergeten.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.