fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschop van Luik beroofd en opgesloten in eigen huis

KN Redactie 16 augustus 2018
image
Jean-Pierre Delville (Foto: Interdiocesane Persdienst)

De Luikse bisschop Jean-Pierre Delville is dinsdagavond door insluipers met een bezoeker in de badkamer van zijn bisschopshuis opgesloten. Intussen gingen de dieven er vandoor met geld en enkele waardevolle voorwerpen. Delville en zijn bezoeker werden later die avond door een conciërge uit de badkamer bevrijd. 

De dieven waren via een raampje van een toilet op de begane grond het bisdomshuis binnengekomen. De mannen hadden de bisschop en een volwassen petekind dat toevallig bij hem logeerde, gemolesteerd en contant geld geëist. “Blijkbaar dachten de dieven dat het collectegeld op het bisdom werd verzameld”, aldus mgr. Delville.

Albasten beeldjes

De dieven, die zeer gebrekkig Frans spraken, beweerden geld nodig te hebben voor de operatie van het zieke vijfjarige dochtertje van een van beiden.

Het geld dat Delvilles dertigjarige petekind bij zich had om een komende reis te betalen, volstond voor de dieven niet en daarom wilden ze goud. Enkele liturgische kelken kalmeerden hen evenmin, en toen eisten ze waardevolle schilderijen op. Uiteindelijk wist de bisschop de inbrekers te paaien met een viertal albasten beeldjes uit de raadszaal van het bisdom.

Jean-Pierre Delville (1951) is sinds 2013 bisschop van Luik.