fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschop Arabië hoopt nog op vrijlating ontvoerde salesiaan

KN Redactie 5 mei 2016
image
Pater Tom Uzhunnalil s.d.b. is nog altijd vermist. De lokale bisschop heeft hoop dat hij vrij komt.

Twee maanden nadat hij in Jemen ontvoerd werd, is de Indiase pater Tom Uzhunnalil nog altijd vermist. De lokale bisschop blijft echter hoopvol dat hij nog vrij komt, meldt CNA.

“De laatste woorden, die nogal geruststellend waren, ontving ik indirect ongeveer tien dagen geleden. Mij werd verteld dat pater Tom leeft, en dat zijn terugkeer naar vrijheid op handen zou kunnen zijn”, aldus mgr. Paul Hinder, de apostolisch vicaris van Zuid-Arabië.

‘Hopen en bidden’

“Maar”, voegde hij tegenover nieuwsdienst Fides toe, “sinds dat moment is er niets gebeurd. We hopen en bidden voor hem.”

Zestien mensen vermoord, onder wie vier zusters

Pater Uzhunnalil, een salesiaan van Don Bosco, werd in april ontvoerd toen vier gewapende mannen in Aden een bejaardenhuis en kloostertje van de zusters van Moeder Teresa aanvielen. Daarbij kwamen zestien mensen om, onder wie vier van de zusters.

Hoewel de aanslag niet is opgeëist, wordt gedacht dat islamistische terroristen verantwoordelijk zijn. Zowel Islamitische Staat als al-Qaeda is in de regio aanwezig.

Verhalen over kruisiging

Kardinaal Schönborn suggereerde eerder in een preek over informatie te beschikken dat de priester op Goede Vrijdag gekruisigd was. Dit bleek echter niet  te kloppen.

Geen mededelingen

Bij de onderhandelingen over vrijlating zijn ook Indiase beambten betrokken. Over de zaak worden verder geen mededelingen gedaan om het leven van de priester niet in gevaar te brengen. (KN/CNA)