fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschoppen VS hekelen plan voor ‘halfmensen’

KN Redactie 5 september 2016
image
Foto: NIH ccby flickr.com

De Amerikaanse bisschoppenconferentie (USCCB) heeft scherpe kritiek geuit op plannen van de overheid om onderzoek te starten naar kruisingen tussen mensen en dieren.

“Het komt erop neer dat de federale overheid belastinggeld wil uitgeven aan het creëren en manipuleren van nieuwe wezens wier bestaan de grens vervaagt tussen mensheid en dieren zoals ratten en muizen”, aldus de USCCB.

‘Hoogst onethisch’

“Daarmee negeert de regering het feit dat dit soort federaal gesubsidieerd onderzoek door het federaal statuut verboden is en hoogst onethisch.”

Menselijke embryo’s gedood

Het onderzoek door de Nationale Gezondheidsinstituten (NIH) behelst het injecteren van dierlijke embryo’s met menselijke stamcellen onttrokken aan menselijke embryo’s die daarmee worden gedood.

Onbekende uitkomst

De daaruit ontstane wezens kunnen geheel of gedeeltelijk menselijke hersenen ontwikkelen en onbekend is in hoeverre de menselijke stamcellen, die nog in een zeer vroeg stadium zijn, de verdere groei zullen bepalen. Ook maakt men zich zorgen over het feit dat deze wezens mogelijk het vermogen dragen zichzelf voort te planten.

Oproep bezwaar te maken

De organisatie Human Life Action heeft het publiek opgeroepen massaal bezwaar in te dienen voor 6 september, waarna het niet meer mogelijk is bezwaren in te dienen bij de NIH.