<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschoppenconferentie overhandigt vluchtelingenboek aan CU-leider Gert-Jan Segers

KN Redactie 27 november 2016
image
(foto: ChristenUnie)

De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft op het ChristenUnie-verkiezingscongres van zaterdag het boekje Herbergzaam Nederland, de praktijk in de Nederlandse kerkprovincie overhandigd aan ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers.

Namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie overhandigde Daniëlle Woestenberg het boekje vol initiatieven van de katholieke Kerk voor vluchtelingen en vreemden. Eerder overhandigden de bisschoppen het boekje aan de paus. Daniëlle Woestenberg: “De bisschoppen willen daarmee laten zien hoe gelovigen omzien naar anderen, in dit geval vluchtelingen.”

Ontzettend veel

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers waardeert het initiatief naar eigen zeggen “enorm”: “Kerken doen ontzettend veel voor de samenleving. Het is belangrijk dat we dat zichtbaar blijven maken.” Op 29 april van dit jaar vond ook al een ontmoeting plaats tussen de ChristenUnie en de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Zij spraken over actuele onderwerpen als het vluchtelingenprobleem, maar ook over medisch-ethische vraagstukken. (KN/Christen/Unie)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.