fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschoppenconferentie overhandigt vluchtelingenboek aan CU-leider Gert-Jan Segers

KN Redactie 27 november 2016
image
(foto: ChristenUnie)

De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft op het ChristenUnie-verkiezingscongres van zaterdag het boekje Herbergzaam Nederland, de praktijk in de Nederlandse kerkprovincie overhandigd aan ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers.

Namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie overhandigde Daniëlle Woestenberg het boekje vol initiatieven van de katholieke Kerk voor vluchtelingen en vreemden. Eerder overhandigden de bisschoppen het boekje aan de paus. Daniëlle Woestenberg: “De bisschoppen willen daarmee laten zien hoe gelovigen omzien naar anderen, in dit geval vluchtelingen.”

Ontzettend veel

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers waardeert het initiatief naar eigen zeggen “enorm”: “Kerken doen ontzettend veel voor de samenleving. Het is belangrijk dat we dat zichtbaar blijven maken.” Op 29 april van dit jaar vond ook al een ontmoeting plaats tussen de ChristenUnie en de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Zij spraken over actuele onderwerpen als het vluchtelingenprobleem, maar ook over medisch-ethische vraagstukken. (KN/Christen/Unie)