fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschoppenconferentie vraagt parochies te collecteren voor Sulawesi

KN Redactie 11 oktober 2018
image
Veel plaatsen op Sulawesi zijn totaal verwoest. (Foto: CNS-Beawiharta via Reuters)

De Nederlandse bisschoppenconferentie heeft alle parochies gevraagd om zondag 14 oktober een collecte te houden voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami op Sulawesi. De opbrengsten komen ten goede aan de zusters f.d.n.s.c., die de bevolking hulp verlenen.

De zusters f.d.n.s.c., oftewel dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart, hebben een klooster in de zwaar getroffen stad Palu. Hun klooster heeft het natuurgeweld overleefd, maar veel mensen zijn alles kwijt. De zusters proberen de bevolking zo veel mogelijk te helpen: ze vangen mensen die hun huis kwijt zijn op, delen maaltijden uit en bezoeken mensen die in opvangkampen zitten. Dat doen ze te voet, want door het brandstoftekort rijden er geen auto’s.

“Door onze aanwezigheid en dienstverlening voelen de mensen zich gesterkt en kunnen ze de situatie accepteren”, schrijft zuster Rosina. “We vragen om gebed voor de mensen die hun leven of bezittingen verloren hebben.”

De zusters f.d.n.s.c. vormen een internationale congregatie. Zo wonen er ook dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart in Tilburg.

Om de zusters te steunen in het bieden van noodhulp heeft de bisschoppenconferentie de parochies in Nederland gevraagd om op zondag 14 oktober een collecte te houden voor de zusters. De stichting Vastenactie zal ervoor zorgen dat de opbrengst bij de zusters komt.