<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschopswijding Harrie Smeets op 8 december

KN Redactie 18 oktober 2018
image
"Ik zie best dat de Kerk afbrokkelt, dat het heel moeizaam is en gaat worden. Maar ik zie ook tekenen van hoop" (Foto: Ramon Mangold)

De wijding van Harrie Smeets tot bisschop vindt definitief plaats op zaterdag 8 december in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.

De datum was bij de presentatie van de nieuwe bisschop nog niet helemaal zeker. Smeets had graag gewild dat kardinaal Wim Eijk, als aartsbisschop, de wijding zou verrichten. Deze zou dat ook heel graag willen doen, maar is in verband met een geplande operatie daartoe niet in staat.

Knie-operatie

Volgens woordvoerder Roland Enthoven van het aartsbisdom ondergaat Kardinaal Eijk een knie-operatie. “Het is bekend dat de aartsbisschop moeilijk loopt en dat het lastig voor hem is om te knielen”, aldus Enthoven.

Uit handen van

Harrie Smeets zal de bisschopswijding ontvangen uit handen van Mgr. Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie. De andere wijdende bisschoppen zijn emeritus-bisschop Frans Wiertz en hulpbisschop Everard de Jong van Roermond.

Cathedra

De bisschopswijding vindt plaats in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Daar staat ook de zogeheten cathedra, de officiële zetel van de bisschop van Roermond.

> Lees meer over de nieuwe bisschop van Roermond ‘Ik wil midden in Kerk én wereld staan’ via KNDigitaal

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.