fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Blauwe Zusters: klooster Heiloo ingewijd, overeenkomst met bisdom Rotterdam getekend

KN Redactie 29 februari 2016
image
Mgr. Hendriks bidt de gebeden voor de inzegening van het kloostertje. Daarna besprenkelde hij binnen de kapel en de andere ruimtes met wijwater. (Foto: arsacal.nl)

Hulpbisschop Jan Hendriks zegende zondag in Heiloo het klooster in van de Blauwe Zusters. Dat meldt hij op zijn weblog arsacal.nl.

De zusters, officieel de Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará, wonen sinds kort in de voormalige kosterswoning van het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw ter Nood.

Wijwater

Na buiten de gebeden te hebben verricht, besprenkelde de hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam de kapel en de andere vertrekken van het kloostertje met wijwater.

Drie Blauwe Zusters

In het kloostertje wonen drie Blauwe Zusters, die veel werk verrichten in en rond de bedevaartplek, schrijft mgr. Hendriks.

Ze zijn er koster en begeleiden daarnaast, vaak met rector Nars Beemster, onder meer gezinsweekend, volwassenencatechese en ontvangst van groepen vormelingen, communicantjes en scholieren.

Heilige Deur en biecht

In het kader van Heilig Jaar van Barmhartigheid is er een Heilige Deur geopend in het heiligdom. Dagelijks is er van 13.00 tot 14.30 uur biechtgelegenheid.

Overeenkomst met bisdom Rotterdam

Ook in het bisdom Rotterdam is er nieuws te melden over de Blauwe Zusters. Daar tekenden de bisschop, mgr. Van den Hende, en de provinciaal overste van de zusters op 22 februari een overeenkomst.

Deze werd gesloten voor de duur van tien jaar en gaat over het werk van de zusters in Den Haag, zo meldt het bisdom op zijn website.

Sinds 2009 in Den Haag

De Blauwe Zusters zijn sinds 2009 actief in de Hofstad. Aanvankelijk gebeurde dat vanuit de Pastoor van Ars-kerk in Kijkduin. Sinds 28 november 2015 werken ze vanuit de Antonius van Padua-kerk in Den Haag. Die ligt aan de Fluwelen Burgwal, midden in de stad.

Gebed en ontmoeting

De zusters stellen de kerk open voor gebed en ontmoeting, in het bijzonder voor de aanbidding van het Allerheiligste.

Op termijn hopen de zusters ook elders in het bisdom Rotterdam eucharistische aanbidding te “bevorderen en ondersteunen”, aldus het bisdom. (Arsacal/Bisdom Rotterdam)