fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Boodschap paus voor Olympische Spelen

KN Redactie 3 augustus 2016
image
Foto: AP

Bij zijn eerste algemene audiëntie na een korte zomerstop, had paus Franciscus een boodschap voor de Olympische Spelen die komende vrijdag in Rio de Janeiro van start gaan. “Strijd de ‘goede strijd’”.

De paus bracht aan het einde van zijn audiëntie vanochtend een “liefdevolle groet aan het Braziliaanse volk”. In het bijzonder begroette de paus “de stad Rio de Janeiro” waar de Olympische Spelen dit keer plaatsvinden.

Niet alleen medailles

“In een wereld die dorst naar vrede, tolerantie en verzoening”, zo zei de paus, “hoop ik dat de geest van de Olympische Spelen iedereen mag inspireren, deelnemers en kijkers, om ‘de goede strijd’ te strijden en de wedloop samen tot een goed einde te brengen” (vlg. 2 Tim 4, 7-8).

Op die manier, voegde Franciscus toe, is niet alleen een medaille te winnen, “maar iets dat nog veel kostbaarder” is: “de verwezenlijking van een samenleving waarin de solidariteit heerst, gebaseerd op de erkenning van alle leden van een enige menselijke familie, onafhankelijk van culture verschillen, verschil van huidskleur of religie”.

Feest van de Sport

De paus had ook een boodschap voor de Brazilianen “die met hun blijdschap en karakteristieke gastvrijheid het Feest van de Sport organiseren”. Hij zei te hopen dat de Olympische Spelen voor hen een mogelijkheid vormen om “de moeilijke momenten te overwinnen” en zich als een team in te zetten “voor de opbouw van een rechtvaardiger en veiliger land”. (KN)