<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Aardbeving Kroatië beschadigt kathedraal Zagreb

Sanne Gerrits 23 maart 2020
[FOTOGALERIJ - Gebruik de pijltjes om te bladeren] De Kroatische premier Andrej Plenkovic inspecteert de aarbevingsschade aan onder meer de kathedraal van Zagreb. (Foto's: CNS photo/Antonio Bronic, Reuters)

In Kroatië heeft de aardbeving van gisteren voor veel verwoesting gezorgd in de hoofdstad Zagreb. Onder meer de kathedraal van de stad heeft fikse schade opgelopen.

Er zijn geen doden gevallen. Eén meisje ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Krachtige beving

De aardbeving had een kracht van 5,3 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag 7 kilometer ten noorden van de Kroatische hoofdstad.

Rond 6 uur ’s ochtends begon de grond in Zagreb te schudden. Rond 7 uur trof een naschok met de kracht van 5 de stad.

Schade aan kathedraal

Veel gebouwen vertonen scheuren en er ligt puin op de straten. De 13e eeuwse Maria-Ten-Hemelopnemingskathedraal is er slecht aan toe. Eén van de 108 meter hoge torenspitsen is afgebroken. De kathedraal raakte in 1880 ook al beschadigd door een aardbeving.

“We worden nu geconfronteerd met twee serieuze crisissen, een aardbeving én de epidemie”, verklaarde Kroatische minister van Binnenlandse Zaken Davor Božinović.

(Bronnen: NOS, VRT).

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.