<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Aartsbisschop sluit zich aan bij emotionele gebedsdienst voor verdronken migranten

OSV News 3 maart 2023
image
Aartsbisschop Panzetta bidt samen met een imam bij de kisten van verdronken migranten. Foto: OSV News - Remo Casilli, Reuters

Aartsbisschop Angelo Raffaele Panzetta van Crotone-Santa Severina sloot zich woensdag aan bij andere religieuze leiders, plaatselijke functionarissen en het publiek om te bidden voor migranten die omkwamen bij een schipbreuk op 26 februari voor de Zuid-Italiaanse kust.

De kisten van degenen van wie de lichamen uit het water werden geborgen, stonden in een rij bij de plaatselijke sporthal in Crotone om mensen de gelegenheid te geven hun respect aan de overledenen te betuigen.

[BEELDGALERIJ - Gebruik de pijltjes om te bladeren] Interreligieuze gebedswake binnen en buiten de sporthal in het Italiaanse Crotone. | Foto's: OSV News - Remo Casilli, Reuters

De boot, met ongeveer 200 passagiers op weg naar Europa, botste op rotsachtige riffen en brak vlak voor zonsopgang 26 februari in een ruwe zee.

Nog altijd veel vermisten

Volgens persbureau Reuters kwamen minstens 65 mensen om, onder wie 12 kinderen, waaronder een baby. Ten minste 82 passagiers overleefden de schipbreuk, vertelde een ambtenaar van de Italiaanse prefectuur Crotone aan CNN. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist.

https://www.kn.nl/abonnementen/

De Italiaanse politie heeft inmiddels drie mensen gearresteerd vanwege mensensmokkel en is op zoek naar een vierde verdachte.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.